Restaurants

restaurants

Zit je op Ameland op de camping en heb je geen zin in koken, dan kun je lekker uit eten op ameland. Hieronder een greep uit de diverse restaurants.

Eetcafé de Driesprong
Voor een heerlijke lunch, gezellige borrel, koffie met huisgemaakt gebak of een uitgebreid diner; de ideale locatie. Op onze lunch- en dinerkaart vindt u vele gerechten met Amelander producten, zoals Amelander meerval van kwekerij ’t Nijlan, mosterd van onze Amelander molens en het echte zilte Amelander lamsvlees. Uiteraard werken we met enkel verse producten en serveren we tijdens het diner bij alle hoofdgerechten gebakken aardappeltjes, frietjes, warme groente en vers fruit of koude groenten.

StrAnders
Het leukste visrestaurant van Ameland! Tussen dorp en strand, omringd door Amelander natuur ligt het unieke: Restaurant StrAnders vis & meer, waar u gastvrij ontvangen wordt en kunt genieten van het goede leven, lekkere wijnen en ….vis! Op ons grote terras gelegen op het zuidwesten is het heerlijk vertoeven. De lekkerste plek voor een gezellig zomeravonddiner!

Pizzeria de Branding
Zo’n 20 seizoenen geleden is Pizzeria de Branding opgericht door Angelo en Wilma Mormina. Angelo Mormina is van origine Siciliaan en Wilma Mormina Nederlandse. Ze hebben elkaar op Ameland, zo’n 40 jaar geleden ontmoet. Vakanties werden op ’t eiland met de hele familie gevierd waarna Angelo en Wilma zich uiteindelijk aan de Strandweg hebben gevestigd. Een droom die uitkwam.

Restaurant ’t Koaikershuus
Restaurant ’t Koaikershuus is uniek gelegen naast de Nassaukooi op een van de mooiste plekjes van Ameland. Eeuwenlang woonden op deze plaats de kooikerfamilies. Tegenwoordig is het een gezellig restaurant met de stilte van de natuur en prachtig uitzicht op de eendenkooi en Kooikersdunen.